Restauracja Papavero
Lokal czynny
- Poniedziałek - Niedziela: 12:00 - 23:00
Lokal jest czynny do ostatniego klienta
Rodzaje kuchni
kuchnia śródziemnomorska, kuchnia polska
Serwujemy
Menu:
zupa, sałatka, deser, kolacja, obiad, przekąska, danie wegetariańskie
Napoje: drink, kawa, piwo, wino, wódka
Napoje: drink, kawa, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
ogródek, danie na telefon, danie na miejscu, menu dla dzieci, rezerwacja stolika, obsługa grup
Organizujemy
bankiet, impreza firmowa, impreza zamknięta, konferencja, przyjęcie okolicznościowe, wesele, komunia, chrzciny, stypa, urodziny, spotkanie we dwoje, spotkanie rodzinne, przyjęcie dla dzieci, spotkanie biznesowe
Informacje dodatkowe
Sercem Papavero jest kuchnia. Naszym priorytetem jest najwyższa jakość serwowanych dań, dlatego przygotowujemy je z wielką starannością i dbałością o każdy szczegół. Ogromną wagę przykładamy do wysokiej jakości i dokładnej selekcji składników, z których przyrządzamy nasze potrawy. Mając na uwadze powyższe, w coraz większym stopniu korzystamy z surowców pochodzenia ekologicznego – BIO oraz wytwarzanych według tradycyjnych receptur.
Nazwa | Ilość | Cena | |
---|---|---|---|
Dania główne | |||
Befsztyk z polędwicy wołowej z sosem do wyboru: z borowików, sera Goronzola lub z zielonego lub czarnego pieprzu, podawany z ziemniakami w koperku i sezonowymi warzywami |
--- | 69 zł | |
Filet z sandacza gotowany na parze, podany na kapuście duszonej z jabłkiem, kluskami szpinakowymi i sosem z wędzonej papryki |
--- | 58 zł | |
Grillowana polędwiczka cielęca zaprawiana szałwią i tymiankiem, podawana na szpinaku z fetą i delikatnym, maślanym puree ziemniaczanym oraz sosem z zielonego ogórka i białego wina |
--- | 49 zł | |
Halibut z rusztu podawany na zielonych warzywach z sosem z grzybów Nameko |
--- | 59 zł | |
Kremowe risotto z kurkami, rozmarynem i płatkami bekonu |
--- | 37 zł | |
Kurczak po prowansalsku z warzywnymi pappardelle, ziemniakami opiekanymi w bekonie i sosem żurawinowo- rozmarynowym |
--- | 42 zł | |
Penne z borowikami i kurczakiem w sosie śmietanowym |
--- | 36 zł | |
Pieczone polędwiczki wieprzowe podawane na tagliatelle z sosem Gorgonzola i maślanym groszkiem cukrowym |
--- | 44 zł | |
Pieczony filet z gęsi macerowany Guinnessem i ziołami, podany z ciepłą sałatką ziemniaczaną skrapianą dipem na bazie piwa typu lager |
--- | 57 zł | |
Polędwica wołowa Hereford pieczona w krepinie, faszerowana foie-grase i letnią truflą, podana z ciepłą sałatką i ziemniakami duszonymi w białym winie |
--- | 112 zł | |
Przepiórka macerowana szałwią i skórką cytryny podana na brioszy ze szpinakowymi kopytkami, buraczkami glazurowanymi winem i pomarańczami oraz chutney truskawkowo- imbirowym |
--- | 61 zł | |
Spaghetti Aglio e Peperoncino na pieczonym czosnku z ziołami, papryką i serem Grana Padano |
--- | 25 zł | |
Sztuka mięsa układana na bukiecie warzyw sezonowych z delikatnym sosem chrzanowo- śmietanowym |
--- | 48 zł | |
Słynna kaczka z modrą kapustą doprawioną suszoną śliwką i porzeczkami, podana z domowymi pyzami z naszej pracowni |
--- | 61 zł | |
Tagliatelle szpinakowe z oceanicznymi owocami morza i pikantnym sosem pomidorowym na bazie organicznej oliwy z oliwek |
--- | 51 zł | |
Tagliatelle szpinakowe ze świeżym łososiem i tartym imbirem |
--- | 37 zł | |
Łosoś z rusztu podawany na szpinaku z sosem kurkowym i gratin selerowym |
--- | 46 zł | |
Desery | |||
Crème brule |
--- | 16 zł | |
Lody waniliowe z gorącymi wiśniami na winie „Amarone” podawane z bitą śmietaną i prażonymi płatkami migdała |
--- | 25 zł | |
Różowy sorbet truskawkowy z Cointreau |
--- | 14 zł | |
Tiramisu |
--- | 18 zł | |
Torcik dacquoise przekładany kremem mascarpone z karmelem, figami i prażonymi orzechami laskowymi, podany na coulis z opitych wiśni |
--- | 25 zł | |
Przystawki | |||
Carpaccio wołowe na sałatce z rucoli i suszonych pomidorów skrapiane sosem pesto z zielonymi oliwkami i kaparami |
--- | 29 zł | |
Grillowana polędwiczka sarnia marynowana w Calvadosie i miodzie wrzosowym, podana na pasztecie sarnim w orzechach laskowych oraz bukiecie sałat |
--- | 42 zł | |
Liście szpinaku smażone na maśle z Parmezanem |
--- | 19 zł | |
Mozzarella z pomidorami i prażonymi orzechami pistacjowymi z domowym pesto ze świeżej bazylii |
--- | 23 zł | |
Ośmiornica z pietruszkową oliwą, układana na grillowanych pomidorach z aromatem pieczonego czosnku |
--- | 52 zł | |
Scampi w sosie czosnkowo- śmietanowym z pomidorami concassee |
--- | 39 zł | |
Ślimaki zapiekane na złoty kolor w maśle czosnkowo- pietruszkowym |
--- | 29 zł | |
Tatar z łososia norweskiego w towarzystwie orzeźwiającej sałatki z zielonego ogórka o posmaku świeżej kolendry i imbiru |
--- | 36 zł | |
Tradycyjny befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z ogórkiem, cebulą, marynowanymi pieczarkami i filetami anchois |
--- | 37 zł | |
Sałatki | |||
Sałata Mista Verde - wybór sałat i kiełków z młodym szpinakiem, pomidorem, ogórkiem oraz sosem vinaigrette |
--- | 18 zł | |
Zupy | |||
Krem z grillowanej papryki i jabłek z sałatką z cukinii |
--- | 15 zł | |
Zupa pomidorowa z kluseczkami z kurczaka i szpinaku |
--- | 11 zł | |
Żurek autorski Szefa Kuchni na domowym zakwasie z kiełbasą śląską, boczkiem z komina i pieczarkami |
--- | 19 zł |