Restauracja Madagaskar
Lokal czynny
- Poniedziałek: 12.00 - 22.30
- Wtorek: 12.00 - 22.30
- Środa: 12.00 - 22.30
- Czwartek: 12.00 - 24.00
- Piątek: 12.00 - 24.00
- Sobota: 12.00 - 24.00
- Niedziela: 12.00 - 22.30
Rodzaje kuchni
Serwujemy
Napoje: drink, kawa, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
Organizujemy
Informacje dodatkowe
Zapraszamy w podróż po świecie smaków do wyjątkowych wnętrz: pierwsza sala stylizowana na afrykańską jaskinię oraz druga bankietowa znajdująca się poziom niżej, o stonowanych kolorach wanilii i czekolady. Naszą kartę dań komponujemy uwzględniając sezonowość produktów, tak aby nasze potrawy były zdrowe i dostarczały niezbędnych składników pokarmowych.
Specjalność zakładu
Szczególnie polecamy Specjały z Madagaskaru to zestaw pięciu dań serwowanych na jednym talerzu.
Hena Rita - oznacza sposób gotowania wołowiny, do momentu odparowania całości sosu. Powstają delikatne i kruche kawałeczki wołowiny z lekkim aromatem czosnku i pieprzu.
Pitipoa sy Henakisoa - duszona wieprzowina z grochem aromatyzowana pomidorkami i czosnkiem.
Kabaro au Cary - pikantne i wyraziste curry z białej fasoli
Akoho sy Voanio - kurczak w mleczku kokosowym z imbirem, czosnkiem i pomidorami.
Trondro Gasy - gotowana tilapia w sosie z pomidorów, cebuli, szpinaku i czerwonej pasty curry.
Całość dopełnia Sakay - ostry sos z papryczek chilli, czosnku i imbiru.