Restauracja Tawerna
Rodzaje kuchni
kuchnia polska, kuchnia międzynarodowa
Serwujemy
Menu:
zupa, sałatka, deser, kolacja, obiad, przekąska, śniadanie, danie wegetariańskie
Napoje: drink, kawa, koktajl, koniak, piwo, wino, wódka
Napoje: drink, kawa, koktajl, koniak, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
ogródek, klimatyzacja, internet, danie na miejscu, menu dla dzieci, obsługa grup
Organizujemy
bankiet, impreza firmowa, impreza zamknięta, konferencja, przyjęcie okolicznościowe, wesele, komunia, chrzciny, stypa, urodziny, spotkanie we dwoje, spotkanie rodzinne, przyjęcie dla dzieci, spotkanie biznesowe
Informacje dodatkowe
Restauracja Tawerna dysponuje wykwintnym wachlarzem potraw. Dania serwowane przez naszych kucharzy zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane gusta i guściki. Restauracja posiada 2 odrębne sale o pięknym wystroju i niespotykanym klimacie z kominkami.
Sala główna posiada 100 miejsc, natomiast sala taneczna 60 miejsc i przystosowana jest do prowadzenia konferencji w wersji kinowej jak i stolikowej, wyposażona we wszelkiego rodzaju urządzenia multimedialne wraz z nagłośnieniem.
W okresie letnim otwarte są 2 tarasy wśród przepięknej zieleni, kwiatów i wody. Poczują się tu Państwo jak na łonie natury, a spędzony czas pozostanie na zawsze w pamięci. Jest to idealne miejsce na spotkanie rodzinne, we dwoje, biznesowe, czy przyjęcie okolicznościowe.
Nazwa | Ilość | Cena | |
---|---|---|---|
Dania główne | |||
Filet z kurczaka panierowany smażony na maśle, podany z frytkami i bukietem surówek |
1 porcja | 27 zł | |
Grillowana polędwiczka po amerykańsku oplatana boczkiem podana z sosem z zielonego pieprzu, ziemniakami pieczonymi i warzywami gotowanymi |
1 porcja | 39 zł | |
Grillowany schab marynowany w czosnku podany na warzywach z ognia z sosem z czerwonego wina i frytkami |
1 porcja | 27 zł | |
Kąski kaczki w sosie grzybowym, podane z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło |
1 porcja | 37 zł | |
Klasyczny de volaille nadziany prawdziwym masłem i świeżo siekaną pietruszką, podany z frytkami i bukietem surówek |
1 porcja | 30 zł | |
Kotlet po staropolsku, okraszony kiełbasą z ognia, papryką, cebulą i ogórkiem kiszonym, podany z ziemniakami pieczonymi i bukietem surówek |
1 porcja | 32 zł | |
Kurczak po seczuańsku przyrządzony na sposób słodko- kwaśny, podany z ryżem jaśminowym |
1 porcja | 35 zł | |
Pieczona kaczka pozbawiona kości podana na prażonych jabłkach z dodatkiem warzyw z ziemniakami pieczonymi |
1 porcja | 48 zł | |
Pierś z kurczaka w delikatnym sosie pieczarkowym, podana z ryżem jaśminowym i warzywami gotowanymi |
1 porcja | 27 zł | |
Polędwiczka wieprzowa po sułtańsku duszona w czerwonym winie, z dodatkiem rodzynek i miodu podana z pieczonymi ziemniakami i warzywami gotowanymi |
1 porcja | 38 zł | |
Polędwiczki wieprzowe marynowane w ziołach, w towarzystwie brokuł i kremowego sosu serowego, podane z ziemniakami pieczonymi |
1 porcja | 38 zł | |
Rolada faszerowana boczkiem i ogórkiem duszona w sosie własnym, podana z kluskami śląskimi i modrą kapustą |
1 porcja | 30 zł | |
Sznycel wieprzowy serwowany z jajkiem sadzonym, podany z frytkami i bukietem surówek |
1 porcja | 27 zł | |
Desery | |||
Lodowa uczta (lody, owoce sezonowe, bita śmietana, sos czekoladowy) |
1 porcja | 16 zł | |
Owoce zapiekane pod kruszonką |
1 porcja | 12 zł | |
Sernik na ciepło polany gorącym sosem wiśniowym |
1 porcja | 12 zł | |
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną |
1 porcja | 12 zł | |
„Gorąca miłość” (lody czekoladowe, wiśnie na gorąco, bita śmietana, wiórki czekoladowe) |
1 porcja | 16 zł | |
Menu dla dzieci | |||
Nugettsy drobiowe przyrządzone tradycyjnie, frytki, surówka |
1 porcja | 14 zł | |
Paluszki rybne, frytki, surówka |
1 porcja | 14 zł | |
Rosół z makaronem |
1 porcja | 5 zł | |
Zupa pomidorowa |
1 porcja | 5 zł | |
Przystawki | |||
Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej, podane na bukiecie sałat, skropione oliwą i świeżo heblowanym parmezanem |
1 porcja | 35 zł | |
Klasyczny befsztyk tatarski serwowany z marynowanym trio (na życzenie klienta z żółtkiem) |
1 porcja | 18 zł | |
Krewetki królewskie z grilla, marynowane w czosnku, podane na sałacie z parmezanem |
1 porcja | 45 zł | |
Leśne grzyby duszone w śmietanie, podane w cieście francuskim |
1 porcja | 15 zł | |
Małże św. Jakuba w wyśmienitych kurkach połączonych ze śmietaną |
1 porcja | 25 zł | |
Ślimaki w klasycznej odsłonie w wykonaniu burgundzkim, pachnące czosnkiem i pietruszką |
1 porcja | 19 zł | |
Tatar skandynawski z łososia norweskiego aromatyzowany cytryną i kaparami ze świeżym ogórkiem |
1 porcja | 32 zł | |
Tradycyjny śledź w oleju z cebulką i marynowanymi grzybami |
1 porcja | 15 zł | |
Złocisty camembert w chrupiącej panierce, podany z żurawiną |
1 porcja | 18 zł | |
Sałatki | |||
Capresse ser mozzarella, pomidory, – sos pesto, bazylia |
1 porcja | 20 zł | |
Cztery pory roku - sałata lodowa, kap. Pekińska, kawałki kurczaka, jajko, pomidor, ogórek, papryka, kukurydza, cebulka ser żółty, sos czosnkowy |
1 porcja | 25 zł | |
Grecka - sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula, oliwki, ser feta, sos winegret |
1 porcja | 20 zł | |
Parma - szynka parmeńska, sałata lodowa, kap. Pekińska, pomidory, ogórek, papryka, kapary, oliwki, kukurydza, grzanki, parmezan, sos pesto w połączeniu z sosem winegret |
1 porcja | 30 zł | |
Scampi - krewetki, sałata lodowa, kap. Pekińska, pomidory, ogórek, papryka, kapary, oliwki, kukurydza, sos |
1 porcja | 30 zł | |
Tuna tuńczyk sałata lodowa, pomidor ogórek, cebula, – kukurydza, kapary, jajko, sos czosnkowy |
1 porcja | 25 zł | |
Zupy | |||
Aksamitny krem ze szparag, delikatnie zabielany, serwowany z grzankami |
1 porcja | 12 zł | |
Barszcz czerwony, pachnący czosnkiem i majerankiem z regionalnych buraków, na życzenie serwowany z kołdunami |
1 porcja | 8 zł | |
Flaki wołowe, przyrządzone na sposób warszawski z warzywami, delikatnie pikantne |
1 porcja | 9 zł | |
Królewska zupa gulaszowa, przyrządzona na wołowinie, starannie gotowana na wolnym ogniu |
1 porcja | 15 zł | |
Książęcy krem z borowików, serwowany z groszkiem ptysiowym i topingiem |
1 porcja | 12 zł | |
Myśliwska zupa pełna mięsa i warzyw delikatnie przyprawiona pomidorami |
1 porcja | 13 zł | |
Regionalna zupa rybna przyrządzona ze świeżych ryb z pobliskich stawów pachnąca cytryną i świeżym koperkiem |
1 porcja | 15 zł | |
Staropolski żur przyrządzony na kiełbasie i boczku, delikatnie zabielany, serwowany w chlebie, z dodatkiem jajka |
1 porcja | 11 zł | |
Zupa słodko-kwaśna z kurczakiem, grzybami mun i warzywami, przyrządzona na sposób seczuański, przywieziona z podróży kulinarnych |
1 porcja | 15 zł | |
Złocisty rosół drobiowy serwowany z makaronem domowym, lub na życzenie z kołdunami |
1 porcja | 9 zł |