Restauracja w Hotelu Grzegorzewski
Lokal czynny
- Poniedziałek - Niedziela: 12.00 - 20.00
Rodzaje kuchni
kuchnia polska, kuchnia europejska
Serwujemy
Menu:
zupa, sałatka, deser, kolacja, obiad, przekąska, śniadanie, danie wegetariańskie
Napoje: drink, kawa, koktajl, koniak, piwo, wino, wódka
Napoje: drink, kawa, koktajl, koniak, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
klimatyzacja, internet, danie na miejscu, menu dla dzieci
Organizujemy
bankiet, impreza firmowa, impreza zamknięta, konferencja, przyjęcie okolicznościowe, wesele, komunia, chrzciny, stypa, urodziny, spotkanie we dwoje, spotkanie rodzinne, przyjęcie dla dzieci, spotkanie biznesowe
Informacje dodatkowe
Posiadamy 180 miejsc w naszej restauracji. Przestronne, nastrojowe wnętrza naszej restauracji, wyjątkowa atmosfera oraz niezwykłe bogactwo smaków i aromatów naszej kuchni sprawią, że każdy posiłek będzie dla Państwa wyjątkowym, niezapomnianym przeżyciem.
Zapraszamy do naszej restauracji!
Nazwa | Ilość | Cena | |
---|---|---|---|
Dania główne | |||
Befsztyk z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami pieczonymi, groszkiem cukrowym i płatkami czosnku |
300 g | 42 zł | |
Filet z merluzy podany na risotto z borowikami i sałatką z zielonych pomidorów |
170 g | 25 zł | |
Filet z łososia marynowany w rozmarynie podany na sałatach z sosem czosnkowym i pieczonymi ziemniakami |
200 g | 34 zł | |
Gęsina podana na zielonych szparagach z kopytkami ziołowymi i gołąbkiem z czerwonej kapusty |
220 g | 42 zł | |
Kaczka pieczona w przyprawach korzennych z wiśniami, ziemniakami zasmażanymi i sałatami z sosem jogurtowym |
300 g | 35 zł | |
Pierś z kurczaka pieczona w niskiej temperaturze podana na risotto z zielonym groszkiem i puree z marchwi |
250 g | 28 zł | |
Polędwiczka marynowana w tymianku pieczona w niskiej temperaturze podana z grillowanymi ziemniakami i grzybami w sosie demi glace i zielonym groszkiem |
200 g | 29 zł | |
Potokowy pstrąg podany na grillowanych karczochach z pierożkami warzywnymi |
300 g | 26 zł | |
Schab po floreńsku ze szpinakiem, duszony w czerwonym winie i podany z ziemniakami pieczonymi w rozmarynie |
150 g | 26 zł | |
Sznycel cielęcy podany z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczaną z chipsami z bekonu i ogórkami |
150 g | 30 zł | |
Desery | |||
Deser dnia |
1 porcja | 10 zł | |
Mus czekoladowy z ciastkiem sezamowo-migdałowym |
150 g | 16 zł | |
Panna cotta zwinięta w roladę z musem czekoladowym i espumą malinową |
150 g | 15 zł | |
Piramida brzoskwiniowo-śmietanowa podana na puree z mango i lodami |
170 g | 18 zł | |
Puchar lodów z ciastkiem migdałowym i sosem toffi |
200 g | 14 zł | |
Menu dla dzieci | |||
Delikatna zupa pomidorowa z makaronem domowym |
300 ml | 9 zł | |
Filet z kurczaka panierowany podany na puree i surówką |
150 g | 19 zł | |
Lody podane w waflu na sałatce owocowej z bitą śmietaną |
1 porcja | 13 zł | |
Naleśniki z serem lub owocami |
1 porcja | 12 zł | |
Paluszki drobiowe panierowane w płatkach migdałów z frytkami i surówką |
150 g | 19 zł | |
Przystawki | |||
Camembert na złoto podany na ananasie z żurawiną |
150 g | 18 zł | |
Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami, rukolą i serem grana padano |
200 g | 30 zł | |
Krewetki tygrysie smażone na maśle czosnkowym z papryczkami chili i grzankami |
150 g | 27 zł | |
Tatar z łososia podany na zielonym ogórku z kaparami i cytryną |
250 g | 27 zł | |
Sałatki | |||
Sałatka caprese z pomidorami, serem mozzarella i świeżą bazylią |
250 g | 16 zł | |
Sałatka Domino z grillowanym kurczakiem, serem wędzonym, grzankami ziołowo-czosnkowymi, pomidorki cherry podana z sosem jogurtowo-czosnkowym |
350 g | 24 zł | |
Wędzony łosoś podany na bukiecie sałat z pomidorkami cherry, kaparami i czerwoną cebulą marynowaną w occie balsamicznym |
350 g | 27 zł | |
Zupy | |||
Barszcz czerwony z kołdunami litewskimi |
300 ml | 10 zł | |
Francuska zupa cebulowa z chipsami z parmezanu |
300 ml | 9 zł | |
Hiszpańska zupa rybna z owocami morza i imbirem |
300 ml | 17 zł | |
Krem z pomidorów malinowych z serem pleśniowym i bazylią |
300 ml | 10 zł | |
Żur staropolski na wędzonce z jajkiem kurzym i pieczywem |
300 ml | 9 zł | |
Złocisty rosół z kurcząt z kołdunami litewskimi |
300 ml | 10 zł |